Melée

Nimi: Nanduhria’s Laurelin
Kutsumanimi: Melee, Mellu
Rotu: belgianpaimenkoira groenendael
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 5. tammikuuta 2015
Rekisterinumero: FI37666/15

Kasvattaja: Veronica Olsen, Norja
Omistaja: Katri Ojaniemi ja Maria Peltomaa


Sukutaulu

High-Spirited Ancara
Riku, kuva Maria Peltomaa
Ruutipussi Berserkki Prowaffe’s Arttu
Cobra V.D. Berlex-Hoeve
Belgerac Daredevil Malek De Salte Cabre
Belgerac Yla
Nanduhria’s Hazufel
haizee
Boss Du Chateau du Paradis Orsam De Salte Cabre
Nina Champ Boulet
Eugenia Primavesi At Av Nangijala Chac Mool C Av Nangijala
Bente-Kim Van Lana’s Hof

Luonne

Melee on luonteeltaan ennen kaikkea hassuttelija. Sillä on huumorintajua ja se on aina valmis leikkimään. Meleen suosikkeja ovat erilaiset jahtausleikit, joissa se saa hyödyntää vikkeliä jalkojaan juoksemalla muita karkuun. Myös kaikenlainen kiipeily ja hyppiminen on huippukivaa, ja tästä syystä Mellu taituroikin mielellään sohvan selkänojien päällä ja hyppää välillä koko sohvan divaaniosan yli tuosta vain – vaikka se ei olisikaan loogisin reitti senhetkiseen kohteeseen.

Melee on nopea oppimaan ja hyvinkin keskittymiskykyinen ja paikoitellen hyvinkin älykäs koira. Se rakastaa herkkuja, mutta palkkautuu ehdottomasti parhaiten leluilla, etenkin jos saa juosta lelu suussa kunniakierroksen tai pari palkkauksen jälkeen.

Suureksi koiraksi Melee on todella sylikoiramainen. Se viihtyy aivan kylki kyljessä ja haluaakin olla aina siellä missä sen lauma on. Joskus tämä on kohtuullisen rasittavaakin ja etenkin pentuaikana yksinolon kanssa joutui tekemään huomattavan paljon töitä, mutta nykyään Melee on onneksi pääosin ihan rauhallinen yksinollessaankin.

Meleen heikkous on sen terävyys ja pienoinen epävarmuus, jota työstetään jatkuvasti. Se on epävarma vieraiden koirien sekä pienten lasten osalta. Pääasiassa tämä johtunee tottumuksen puutteesta, sillä Melee ei ole kovin paljon päässyt näkemään mm. pieniä lapsia. Pääasiassa Melee on lasten seurassakin ok, mutta villit leikit saavat sen epävarmaksi, mutta toisaalta myös innostuneeksi. Ajan kanssa Melee varmasti tykästyisikin lasten kanssa leikkimiseen, mutta toistaiseksi tässä on edetty hyvin varoen, sillä tuttavapiiristä puuttuvat myös lapset, jotka olisivat tottuneita koiriin.

Pääasiassa Melee on hyvin pehmeä ja nöyrä koira. Liiallisuuksiin ei tässäkään kuitenkaan mennä, mutta esimerkiksi koirien riitatilanteissa Melee ei koskaan provosoidu vaan pyrkii aina pois tilanteesta. Terävyydestä johtuen Melee voi toki antaa hieman ristiriitaisia signaaleja toiselle koiralle, mikä voi helposti johtaa toisen koiran provosoitumiseen. Urosten liian tuttavallisiin lähestymisiin Melee kyllä reagoi, eli aivan tossun alle ei sentään jäädä.


Terveys

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: Terve (VA0, SP0, LTV0)

Ei allergioita tai muita yliherkkyyksiä.