PawMap – mobiilisovellus koirien turvaksi

PawMap on mobiilisovellus, joka mahdollistaa vaaroista ilmoittamisen toisille sovelluksen käyttäjille karttojen avulla. Sovelluksella voi ilmoittaa esimerkiksi myrkkysyöteistä tai lasinsiruista – tai mistä tahansa asiasta, jonka kokee vaaraksi ja tahtoo ilmoittaa muille koiranomistajille.

PawMapin aloitusnäkymässä on kartta, joka sisältää merkinnät, joita muut käyttäjät ovat tehneet kuukauden aikana. Kuukauden jälkeen merkintä vanhenee ja se katoaa oletusnäkymästä, mutta asetuksista on mahdollista laittaa näkymään myös vanhat merkinnät. Merkintää painamalla pääsee näkemään tarkempaa tietoa vaaran lajista (myrkky, eläin, muu) sekä mahdollisesti kuva, mikäli vaarasta ilmoittaja on sellaisen lisännyt.

Oman merkinnän voi asettaa painamalla haluttua kohtaa kartassa. Tämän jälkeen merkinnälle tulee antaa lyhyt otsikko ja kuvaus ja tarvittaessa valokuva.

PawMap
PawMap-merkinnän tekeminen on yksinkertaista ja nopeaa

Palvelu toimii ympäri maailman, mutta aktiivisinta sen käyttö on luonnollisesti Suomessa, sillä kyseessä on suomalaisen Orion Animal Health-konsernin sovellus.

Löysin sovelluksen muutama viikko sitten sattumalta, ja yllätyin positiivisesti. Koiraihmisille on olemassa läjäpäin sovelluksia, mutta useimmat niistä ovat toimimattomia hupisovelluksia, joilla ei varsinaisesti tee mitään. Hyödyllisetkin sovellukset ovat monesti pilattu heikolla käytettävyydellä, joten yksinkertaisesti toteutettu toimiva sovellus on todellakin tervetullut lisä koiraihmisten mobiililaitteisiin. Itselläni sovellus tuli aktiiviseen käyttöön, mutta parhaimman hyödyn sovelluksesta saa, jos käyttäjämäärä kasvaa entisestään. Mitä useampi sovellusta käyttää aktiivisesti, sitä varmemmin kaikki koiria uhkaavat vaarat saadaan kartalle merkittyä.

Lataa sovellus
Google Play
AppleStore

Lisätietoja
PawMapin kotisivut
PawMap Facebookissa
PawMap Instagramissa
PawMap Twitterissä


Tuotearvostelu

Plussat Miinukset
  • Hyvä käytettävyys ja käyttöliittymän selkeys
  • Erittäin hyödyllinen ja valitettavasti tarpeellinen sovellus
  • Saatavilla useisiin eri puhelinmalleihin (iOS, Android)
  • Merkintöjen tekeminen vaatii Facebook- tai Google-kirjautumisen
  • Merkintä näkyy vain sille määritetyssä sijainnissa, merkinnälle ei voi määrittää toimintäsädettä
  • Sovelluksessa ei voi määrittää ilmoitusta/äänimerkkiä, mikäli saapuu alueelle jossa on merkintä